Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Muffin καρότο-μήλο

Συστατικά

1 ¾ φλιτζάνια δημητριακά bran με σταφίδα
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
1 ¼ κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ κανέλα
¼ κ.γ αλάτι
1 αυγό
¾ του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο
¾ του φλιτζανιού κομμένα και καθαρισμένα κόκκινα μήλα
¾ του φλιτζανιού τριμμένο καρότο
¼ του φλιτζανιού τριμμένα καρύδια


Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα δημητριακά, το αλεύρι, την ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα μικρό μπολ χτύπα ένα αυγό και πρόσθεσε το βούτυρο με το λάδι
Πρόσθεσε τα στεγνά σου υλικά, ανακατεύοντας να “βραχούν” όλα τα υλικά
Πρόσθεσε στην ζύμη τα μήλα και τα καρότα
Σε βουτυρωμένη φόρμα για muffin μοίρασε την ζύμη και ψήσε στο φούρνο στους 200 C για 20-25 λεπτά. Είναι έτοιμα αν βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα σε ένα από αυτά, αυτή βγαίνει καθαρή
Άφησε να κρυώσουν ελαφρά και σέρβιρε χλιαρά

Δεν θα σου πάρει περισσότερο από 35 λεπτά για να το ετοιμάσεις. Η γεύση του θα σε ανταμείψει, ενώ θα αφήσεις τις τύψεις πίσω. Μην ξεχνάς, δεν έχει παρά 190 θερμίδες.

ΠΗΓΗ TLIFE

1 σχόλιο:

  1. Καλημερα...
    στο νεο μου blog σε περιμενει ενα βραβειο - δωρακι.
    Θα χαρω πολυ να σε δω...
    Φιλικα
    Ελπινικη
    Κουζινο-Εξερευνήσεις
    (elpinikicook.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή