Υλικά για την ζύμη: -125 γραμμ. σίκαλης(ολικής) και 125 γραμμ. αλεύρι λευκό
-μισό κουταλάκι αλάτι(γλυκού)
-ένα κουταλάκι μέλι (γλυκού)
-ένα φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γραμμ.)
-ένα κουτάλι σούπας λάδι ελιάς
-περίπου 180 γραμμ. νερό Υλικά για την γέμιση: -δυο ντομάτες (ώριμες και κόκκινες)
-δυο μέτρια καρότα
-μια φλάσκα μελιτζάνα
-δυο κολοκύθια
-μισή πιπεριά κόκκινη
-μισή πιπεριά πράσινη
-σκόρδο
Τρόπος παρασκευής για την ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Στο μισό νερό προσθέτουμε το λάδι και το μέλι. Ανακατεύουμε τα στερεά και τα υγρά και προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό (όσο πάρει η ζύμη). Θέλουμε μια ζύμη λεία και ελαστική.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί (η ζύμη) σε ένα μπολ και κλείνουμε με πλαστική μεμβράνη έως όταν διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά ανοίγουμε σε δυο στρογγυλές ζύμες. Τις βάζουμε σε λαδωμένα ταψιά και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση τους.
Τρόπος παρασκευής για την γέμιση: Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας . Σοτάρουμε σε αντικολητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο περίπου για δυο λεπτά. Πάνω στην ζύμη τοποθετούμε 130 γραμμ. φρέσκια μοτσαρέλα ή ανθότυρο και προσθέτουμε και την γέμιση. Ψήνουμε σε φούρνο ζεστό στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου