Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αρνάκι στο σακί

 

Περιγραφή

Είναι μια συνταγή του Γιάννη Γκελντή. Την δοκίμασα και είναι καταπληκτική.
Αρνάκι στο σακί

Συστατικά

  • 1 αρνίσιο μπουτάκι 1,5-2 κιλά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • λαδόκολλα, εφημερίδα, αλουμινόχαρτο

Οδηγίες

  1. Πλένουμε καλά το μπούτι και το στεγνώνουμε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μια μεγάλη λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το μπουτάκι.
  3. Το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάνω του το ξύσμα λεμονιού.
  4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το πασπαλίζουμε πάνω στο κρέας. Κάνουμε μερικές τρύπες εδώ και εκεί. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε και αρκετή ρίγανη.
  5. Το τυλίγουμε μέσα στην λαδόκολλα σαν πακέτο. Μετά το ξανατυλίγουμε μέσα στην εφημερίδα (η εφημερίδα κρατάει τη ζεστασιά του κρέατος και δεν την αφήνει να εξατμιστεί). Τέλος το τυλίγουμε μεσα σε αλουμινόχαρτο.
  6. Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί του φούρνου χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό (στεγνό το ταψί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3-3,5 ώρες περίπου.
  7. Στο τέλος του ψησίματος το ανοίγουμε και ανεβάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Το ξαναβάζουμε μέσα στο φούρνο για λίγο μέχρι να κάνει μια ροδοψημένη κρούστα απέξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου