Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πολύχρωμη πατατοσαλάτα






Αυστραλέζικης καταγωγής, εκεί που έχουν ανάγει το μπάρμπεκιου σε επιστήμη και η πατατοσαλάτα είναι απαραίτητο συνοδευτικό. Πολύχρωμη, αναμεμιγμένη με έγχρωμες πιπεριές, τη γεύση του μπέικον να «γεμίζει» γευστικά το σύνολο και το φρέσκο δενδρολίβανο κλέβει την παράσταση.

*ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες πατάτες
φυλλαράκια από φρέσκο δενδρολίβανο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε μισές ροδέλες
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι χονδρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο


*ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε τις πατάτες από τα χώματα και βράστε τις σε νερό ολόκληρες και με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Στραγγίξετε τις και όταν κρυώσουν κόψτε τις σε μεγάλους κύβους, με τη φλούδα. Βάλτε τις σε ένα μπωλ, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο δενδρολίβανο και αφήστε τις να μαριναριστούν για λίγη ώρα.
Ψήστε τις πατάτες σε μια ψηστιέρα με λεία επιφάνεια ή με πολύ προσοχή στο φούρνο σε ένα ταψί στο γκριλ. Σιγουρευτείτε ότι θα ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά από όλες τις πλευρές, προτού τις βγάλετε.
Ψήστε το μπέικον στο φούρνο σε αέρα.
Όταν ξεροψηθεί, βγάλτε το και τοποθετήστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να απομακρυνθεί το περιττό λίπος.
Βγάλτε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόψτε τις σε τετράγωνα κομματάκια.
Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε τις πατάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέστε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Τέλος πασπαλίστε από πάνω απ’ τη σαλάτα το μπέικον.


Tips: -Μην τσιγκουνευτείτε το δενδρολίβανο, του πάει πολύ.
-Οι πατάτες όταν μαριναριστούν θα απορροφήσουν το ελαιόλαδο σα σφουγγάρι, το οποίο όμως όταν ψηθούν θα το αποβάλλουν και θα γίνουν τραγανές.
-Η φλούδα της πατάτας, εκτός από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τη συγκρατεί και έτσι δεν διαλύεται κατά το βράσιμο και το ψήσιμο.


Αλίκη Μάρα
Οινολογία-Γευσιγνωσία


ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΈΥΤΗΚΕ ΣΤΗ Real Taste

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου