Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Γλυκάκια γιαουρτιού με ζελέ και φρούτα







ΥΛΙΚΑ


• 8 φύλλα ζελατίνας
• 80 γρ ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 500 γρ γιαούρτι
• χυμό ½ πορτοκαλιού
• ξύσμα από ½ πορτοκάλι
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 400γρ διάφορα φρούτα (ροδάκινο, νεκταρίνι, ανανάς)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


• Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό
• Προετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και με λίγο νερό και προσθέτουμε τη βανίλια.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι με το γιαούρτι και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και αφού στραγγίξουμε καλά τα φύλλα ζελατίνας τα προσθέτουμε στον χυμό μέχρι να λιώσουν.
• Προσθέτουμε το παραπάνω μίγμα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
• Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο μίγμα.
• Πλένουμε λίγα φρούτα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το μίγμα.
• Μοιράζουμε το μίγμα σε μικρές φόρμες τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.
• Όταν έχουν πήξει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φρέσκα φρούτα.
Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 55’


ΠΗΓΗ www.nestle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου