Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιες είναι οι 10 πιο υγιεινές εθνικές κουζίνες




Σύμφωνα με μια έκθεση του CNN για τις πιο υγιεινές κουζίνες παγκοσμίως πρώτη είναι η ελληνική παραδοσιακή, η οποία όμως δυστυχώς δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που τρώμε ως σύγχρονοι Έλληνες.
Η ελληνική παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή στηρίζεται σε λαχανικά με σκουρόχρωμα φύλλα, φρέσκα φρούτα, φασόλια με μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, φακές, δημητριακά, ελαιόλαδο και πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά ψάρια, όπως σαρδέλα και σκουμπρί. Όλα αυτά περιέχουν πολλά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν κατά του καρκίνου, μειώνουν τους κινδύνους καρδιοπάθειας, διαβήτη.
Επίσης η ελληνική κουζίνα βρίσκεται  ψηλά στην κατηγορία λόγω του τρό­που που γίνονται τα γεύματα.
Παραδοσιακά οι μικρές ποσότητες μεζέδων σημαίνει ότι τρώμε μόνο μία μπουκιά κρέας μαζί με χαμηλοθερμιδικά, υγιεινά ελληνικά βασικά φαγητά, όπως φρέσκα θαλασσινά, υδατάνθρακες που χωνεύονται αργά (όσπρια, ψωμιά ολικής άλεσης) και μικρές μερίδες από ελιές και ξηρούς καρπούς.
Ποιες είναι οι άλλες εννέα υγιεινές παραδοσιακές κουζίνες, ξεκινώντας από την πιο υγιεινή;
-η κουζίνα με φρέσκα λαχανικά και φρούτα της Καλιφόρνια
-βιετναμέζικη
η ιαπωνική
-η ινδική
-η ιταλική
-η  ισπανική
-η μεξικανική
η  νοτιοαμερικανική
-η ταϊλανδέζικη



ΠΗΓΗ  http://toblogtonkirion.gr

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς θεωρούμε μουσειακό είδος τις παραδοσιακές συνταγές και τις φτιάχνουμε περιστασιακά. Η παραδοσιακή διατροφή είναι τρόπος ζωής.Οι κρέμες γάλακτος , τα βούτυρα τα βαρια αλλαντικά θα έπρεπε να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Κι όμως ισχέι το αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Vita, έτσι είναι πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στον υγιεινό τρόπο διατροφής μας.
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή