Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η κατάποση βιταμίνης C προσφέρει προστασία εναντίον του καρκίνου του στομάχου

Ομάδα ερευνητών, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το Φιλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ερεύνησαν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, στην εμφάνιση του καρκίνου του στομάχου, σε 29000, εθελοντές, καπνιστές, ηλικίας 50 έως 69 ετών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η πρόσληψη βιταμίνης C και η κατανάλωση φρούτων μπορεί να συνδέονται, με την πρόληψη του καρκίνου του στομάχου. Η ίδια έρευνα δείχνει ότι η λυκοπίνη, ένα αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται, στις ντομάτες, μπορεί να μας προστατεύει, από τον καρκίνο. Βέβαια, οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα.
Τα πρώτα στάδια της έρευνας ολοκληρώθηκαν, το 1993, αλλά συνεχίζονται, επί μέρους έρευνες, οι οποίες προσφέρουν νέα δεδομένα, για τα αίτια και την πρόληψη διαφόρων ασθενειών.
Αμερικανοί και Φιλανδοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι η πρόσληψη βιταμίνης C και η κατανάλωση φρούτων, όχι όμως και λαχανικών, μείωσαν την εμφάνιση καρκίνου του στομάχου, κατά 15%. Ο καρκίνος του στομάχου είναι η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτων, από καρκίνο και η τέταρτη κατά σειρά, πιο συχνή μορφή καρκίνου.

Πηγή: BEUC
Καταναλωτικά Βήματα - Τεύχος Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου