Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Σύγκριση με το λευκό ρύζι

Καστανό ρύζι και το λευκό ρύζι έχουν παρόμοια ποσά θερμίδων , υδατανθράκων και πρωτεϊνών .

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο μορφών του ρυζιού βρίσκονται στη μεταποίηση και θρεπτικά συστατικά.

Όταν μόνο το εξωτερικό στρώμα του κόκκου του ρυζιού (ο φλοιός ) αφαιρείται, το καφέ ρύζι παράγεται. Να παράγει λευκό ρύζι, τα επόμενα στρώματα κάτω από το φλοιό του (το πίτουρο στρώμα και το φύτρο είναι) έχουν αφαιρεθεί, αφήνοντας ως επί το πλείστον τα αμυλούχα ενδοσπέρμιο .
Πολλές βιταμίνες και διαιτητικά μέταλλα έχουν χαθεί σε αυτόν αφαίρεση και η επακόλουθη διαδικασία γυαλίσματος. Ένα μέρος αυτών που λείπουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Β 1 , βιταμίνη Β 3 , και σιδήρου προστίθενται μερικές φορές πίσω στο άσπρο ρύζι που καθιστά "εμπλουτισμένο", όπως οι προμηθευτές των ΗΠΑ είναι τα τρόφιμα που απαιτούνται για να κάνουν από το Food and Drug Administration ( FDA).
Ένα μεταλλικό δεν προστίθενται πίσω στο άσπρο ρύζι είναι το μαγνήσιο ? ένα φλιτζάνι (195 γραμμάρια) των βρασμένων μακρόσπερμο καστανό ρύζι περιέχει 84 mg μαγνησίου, ενώ το ένα φλιτζάνι λευκό ρύζι περιέχει 19 mg.
Όταν το στρώμα πίτουρο αφαιρούνται να κάνει το άσπρο ρύζι, το λάδι στο πίτουρο καταργείται επίσης. Ρύζι λάδι πίτουρο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης . 

Μεταξύ άλλων πηγών της διατροφής χάσει το κλειδί, υπάρχουν μικρές ποσότητες λιπαρών οξέων και των ινών .
Εκτός από έχοντας μεγαλύτερη θρεπτική αξία, το καφέ ρύζι είναι επίσης λέγεται ότι είναι λιγότερο δυσκοιλιότητα από το λευκό ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου