Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Μπέϊκον


Μπέϊκον είναι μια περικοπή κρέας λήφθείτε από τις πλευρές, κοιλιά, ή πίσω του α χοίρος αυτός ήταν θεραπευμένος, καπνισμένος, ή και οι δύο. Κρέας από άλλα ζώα, όπως βόειο κρέας, αρνί, κοτόπουλο, αίγα ή Τουρκία, μπορεί επίσης να κοπεί, να θεραπευτεί, ή ειδάλλως να προετοιμαστεί για να μοιάσει με το μπέϊκον. Το μπέϊκον μπορεί ναφαγωθεί τηγανισμένος, να ψηθεί, ή να ψηθεί στη σχάρα, ή να χρησιμοποιηθεί ως δευτερεύον συστατικό στα πιάτα γεύσης. Η λέξη προέρχεται από Τα παλαιά υψηλά γερμανικά bacho, σημαίνοντας το πίσω, «το ζαμπόν», ή «το μπέϊκον».
Με ηπειρωτικό Ευρώπη, το μπέϊκον χρησιμοποιείται πρώτιστα στους κύβους (lardons) ως μαγειρεύοντας συστατικό, εκτίμησε και των δύο ως πηγή λίπος και για τη γεύση του. Ιταλία, το μπέϊκον καλείται pancetta και συνήθως μαγειρεμμένος στους μικρούς κύβους ή εξυπηρετούμενο άψητο και αραιά τεμαχισμένος ως τμήμα antipasto. Το μπέϊκον χρησιμοποιείται επίσης για και roasts, ειδικά πουλιά θήρας. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να καπνίσουν το μπέϊκον χρησιμοποιώντας τους διάφορους τύπους ξύλων ή τυρφών. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μέχρι δέκα ώρες ανάλογα με την ένταση της γεύσης επιθυμητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου