Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Ρύζι με κάρι και σταφίδες


-Συστατικά:
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
1 κουταλάκι ξανθές σταφίδες
½ κουταλάκι κάρι
½ κουταλάκι ζαφορά
Λίγο ξύδι
Αλάτι, Πιπέρι
-Τρόπος μαγειρέματος:
1)Σε αλατισμένο νερό βράζεις το ρύζι ενώ ταυτόχρονα αφήνεις τις σταφίδες σε νερό να φουσκώσουν.
2)Σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτεις ξύδι, κάρι και ζαφορά.
3)Ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά και ρίχνεις το ήδη βρασμένο ρύζι.
4)Στραγγίζεις το ρύζι και προσθέτεις τις σταφίδες.
5)Ανακάτεψε προσεκτικά όλα τα συστατικά και σέρβιρε το ρύζι.
Ένα γεύμα με ρύζι και διάφορα μυρωδικά και ξηρούς καρπούς μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα της ημέρας δίνοντας σου τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες στα πλαίσια ισορροπημένης, ελαφριάς και υγιεινής διατροφής.
t life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου