Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πώς συλλέγεται το ελαιόλαδο

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και Εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο.
Ο καρπός της κορωνέικης ελιάς συλλέγεται παραδοσιακά (με ράβδισμα και κλάδεμα) και μέσα σε 24 ώρες βρίσκεται στο ελαιοτριβείο.1

Εκεί με απόλυτα φυσικό τρόπο, αποκλειστικά με μηχανικά μέσα και σε θερμοκρασία μικρότερη των 26 C εξάγεται εν ψυχρώ, ο φυσικός χυμός της ελιάς, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή το εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο.



Στην συνέχεια το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο αποθηκεύεται σε κατάλληλες δεξαμενές οι οποίες ψύχονται με υγρό άζωτο ώστε να διατηρείται σε άριστες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου