Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μικρές αλλαγές που μας αδυνατίζουν



Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, επειδή προσπαθούν να κάνουν απότομα δραστικές αλλαγές, ιδιαίτερα μετά από περιόδους γιορτών ή σε περιόδους κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές, και να προσαρμόσουν τη ζωή τους σε μία αυστηρή δίαιτα. Αυτή όμως η προσέγγιση, είναι η συνταγή της αποτυχίας και της απογοήτευσης.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κάνουν δραστικές αλλαγές και περιμένουν να δούν αμέσως δραστικά αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν ισχύει. Κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωί 20 κιλά βαρύτερος. Ήταν μια σταδιακή εξέλιξη η πρόσληψη των κιλών και σταδιακά θα πρέπει να γίνει και η απώλειά τους. Έτσι, κάθε δραματική αλλαγή που φαίνεται απίθανη ίσως και να είναι, διότι το μυστικό για τη σωστή και μόνιμη απώλεια των κιλών είναι στις λεπτομέρειες.
Τα τρια απλά βήματα, μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε πολλά κιλά κατά τη διάρκεια του έτους χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας τρόφιμα. Είναι τρεις απλοί τρόποι που θα κάνουν την απώλεια βάρους ευχάριστη και θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να ζείτε την καθημερινότητά σας.
Σκεφτείτε πριν πιείτε!
Ένα κουτάκι αναψυκτικό π.χ. αναψυκτικό τύπου Cola, έχει 140 θερμίδες και 39 γραμμάρια υδατανθράκων (ζάχαρη). Αν συνηθίζετε να πίνετε ένα κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του έτους οι θερμίδες ανέρχονται σε 51.000 - αυτό είναι σχεδόν 6,5 κιλά! Αντικαθιστώντας το οποιοδήποτε ‘κανονικό’ αναψυκτικό με αναψυκτικό τύπου light ή καφέ ή τσάι (πράσινο, άσπρο ή ακόμα και μαύρο) γλιτώνετε πολλές θερμίδες. Προσοχή όμως. Αποφύγετε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος για να διατηρηθούν μειωμένες οι θερμίδες.
Σάντουιτς, ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή ΄γρήγορα΄ γεύματα της καθημερινότητα μας.
Προσοχή στο τι θα επιλέγετε να προσθέτετε σε αυτό! Πχ: μία κουταλιά μαγιονέζα περιέχει 100 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα, προτιμήστε αυτή με τα χαμηλά λιπαρά και κερδίστε περίπου τις μισές θερμίδες. Ωστόσο, η μουστάρδα είναι καλύτερη για να την χρησιμοποιείτε στα σάντουιτς διότι έχει μόνο 10 με 20 θερμίδες ανά κουταλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου