Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Πως διαλέγουμε ζυμαρικά



Τα καλύτερα φρέσκα ή ξερά ζυμαρικά του εμπορίου είναι από αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη, γράφουν στη συσκευασία τους «από 100% σκληρό αλεύρι σίτου» ή «καθαρό σιμιγδάλι». Πρέπει να έχουν έντονη μυρωδιά σιτάλευρου.
Η ζύμη που περιέχει αυγά πρέπει να έχει ελαφρά χρυσαφένιο χρώμα και μια υφή μάλλον αδρή. Σκόνη από τη ζύμη στο κάτω μέρος του πακέτου μπορεί να σημαίνει πως το περιεχόμενο έχει μπαγιατέψει.
Το αλεύρι για τα ζυμαρικά.
Το αλεύρι που είναι καλό για τα ζυμαρικά περιέχει μεγάλη ποσότητα σε γλουτένη την πρωτεΐνη που κάνει τη ζύμη συμπαγή και ελαστική. Το σκληρό αλεύρι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη.
Υπάρχει και το σιμιγδάλι κατάλληλο για ζυμαρικά . Μ εαυτό η ζύμη γίνεται μια ζύμη ελαστική που είναι ίσως δύσκολο να ανοιχτεί στο χέρι, αλλά δίνει ζυμαρικά που έχουν μια πολύ ωραία υφή μετά το βράσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου