Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Κριθάρι


Το κριθάρι είναι δημητριακός καρπός του αγγειόσπερμου, μονοκοτυλήδονου φυτού του είδους Hordeum vulgare της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Καλλιεργείται και χρησιμοποιείται από τα πολύ παλιά χρόνια και σε μεγάλη ποικιλία κλιμάτων. Σήμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την παρασκευή ψωμιού, μπύρας αλλά και ζωοτροφών. Σύμφωνα με στοιχεία του 2006, στην Ελλάδα παράγονται 250.000 τόνοι σε 1.017 χιλ. στρέμματα.
ΧΡΗΣΗ:
- για ζωοτροφή
- για μπύρα
- εύπεπτη τροφή πλούσια σε ενέργεια
- καταπολεμά όλες τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, των εντέρων, του ουροποιητικού συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου