Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Το Κακάο


Τα πολύτιμα, φυσικά συστατικά του κακάο έχουν θετική επίδραση στην υγεία και την ευεξία.
Το κακάο ωφελεί την καρδιά
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε στη Μαδρίτη, το κακάο μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνοντας την κατάσταση της καρδιάς.
Οι ερευνητές έδωσαν σε ποντίκια 300mg ενισχυμένο με πολυφιανόλες κακάο σε σκόνη για κάθε κιλό βάρους και διαπίστωσαν ότι η κατάσταση της καρδιάς των πειραματόζωων βελτιώθηκε. Παράλληλα, κατόρθωσαν να ελέγξουν και την αρτηριακή τους πίεση.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενεργεια 342kcal
Λίπος 24.5g
Πρωτεΐνη 20g
Υδατάνθρακες 11g
Φυτικές ίνες 33g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου