![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjix0g2uZQiR6LI5HuMIDIuvdh86UyUuGhKAsPwKu18HadJnr9WxBSTWVRmk5XsYoq-JMek6sSmPVUUqKLNhLHeEVwGSoIllyT_UK3Blh_0h_1eK_rzCx3ouBkPhIbt61M_JYN3nxV4Qjwo/s320/187918-antidi.gif)
Το αντίδι (επιστημονική ονομασία Cichorium endivia, ελλην. κιχώριον το αντίδιον) είναι μονοετές φυτό της οικογένειας των συνθέτων, συγγενικό με το ραδίκι και ένα γευστικότατο λαχανικό. Υπάρχουν δύο βασικές ποικιλίες: τα πλατύφυλλα και τα κατσαρά. Τα άνθη τους είναι λευκού και μπλε χρώματος, ενώ η σπορά τους γίνεται ιδίως την άνοιξη. Έχουν πασσαλώδη ρίζα. Η γνωστότερη ποικιλία του είναι το ραδίκι, το οποίο έχει κόκκινα φύλλα. Περίφημα είναι επίσης τα βελγικά αντίδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου