Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

ΠΥΤΙΑ


Η πυτιά βγαίνει από δίπλα από την κοιλιά του ζώου.
Την βγάζουμε και της βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και μετά την κρεμάμε για ένα μήνα για να στεγνώσει/
Αφού έχει στεγνώσει την κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσει. Μετά σουρώνουμε προσεχτικά για να φύγουν οι τρίχες.
Τέλος , την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι για φύλαξη .
Την χρησιμοποιούμε στην παρασκευή τυριού.
Η αναλογία είναι 10 γραμμάρια πυτιάς για κάθε 10 κιλά γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου