![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9wQfacyhlMDzIQ_prhj2IaVD021At5ZBrRTD62oNtJmC_4LupzIdhspdRwdrKK_8GMWBxVi6aXQNztlrkHfbgfljcNi1zIFDVjPIfHtSj1B5xPVLrEfOUSL-9m38ZfrmkIsAmJ52_U4u8/s320/kopanisti%5B1%5D.jpg)
Παραδοσιακό Ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται αποκλειστικά στα νησιά των Κυκλάδων από πρόβειο, αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα ή από μίγματά τους.
Κύρια χαρακτηριστικά της Κοπανιστής είναι η έντονα αλμυρή και πικάντικη γεύση της, η μαλακή της δομή και το πλούσιο άρωμα της, το οποίο μοιάζει με αυτό του Γαλλικού Roquefort. Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο τυρί, σε τυρόπιτες και σαν μεζές για κρασί και ούζο.
Η μέση σύστασή της είναι, υγρασία 60,2%, λίπος 19,4%, πρωτεΐνη 16,7%, αλάτι 3% και pH 4,6.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου