Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γαλλικές τρούφες με μπράντυ





Υλικά 40-50 κομμάτια
sokolata004• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 1-2 κουταλιές βούτυρο
• 2 κουταλιές της σούπας μπράντυ ή άλλο δυνατό ποτό

Για την επικάλυψη
• 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 80 γρ. κακάο

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζετε την κρέμα βάση: βράζετε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά για 1 περίπου λεπτό, την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα κομμένη σε κυβάκια.
2. Ανακατεύετε καλά με το χτυπητήρι. Προσθέτετε το βούτυρο και το μπράντυ και ανακατεύετε πολύ καλά για να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

3. Σκεπάζετε την κρέμα και τη βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Όταν πρόκειται να την χρησιμοποιήσετε για να πλάσετε τις τρούφες, την βγάζετε από το ψυγείο κι αν είναι πολύ σφιχτή τη ζεσταίνετε λίγο σε μπαιν μαρί και με τη βοήθεια ενός κουταλιού την πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες.
4. Για να ετοιμάσετε τη σοκολάτα για την επικάλυψη, η διαδικασία που θα ακολουθήσετε είναι η εξής: λιώνετε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφού η σοκολάτα λιώσει καλά, και όταν πάψει να είναι πολύ ζεστή, βουτάτε μία-μία τις μπαλίτσες με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
5. Στη συνέχεια τυλίγετε τις τρούφες στη σκόνη κακάο και τις σερβίρετε.

ΠΗΓΗ http://www.ygeia-evexia.gr

6 σχόλια:

  1. Ένα τρουφάκι αυτή την ώρα είναι ότι πρέπει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΥ, ΠΑΡΕ ΟΣΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ.
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα τρουφάκια σου, η σοκολάτα είναι η αδυναμία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ νόστιμα τα τρουφάκια, τώρα που έρχονται οι γιορτές είναι ότι πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ σοκολοτομανιακή χεχεχεχε θα σου πάω καμμιά 10αρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολασμένα τα τρουφάκια!
    ποιός μπορεί να αντισταθεί; :)

    καλή βδομάδα...!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή