Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Γεμιστό καλαμάρι με σάλτσα σοκολάτας (Λ. Λαζάρου)



Γεμιστό καλαμάρι με σάλτσα σοκολάτας (Λευτέρης Λαζάρου)

Υλικά


Καλαμάρι
Σοκολάτα κουβερτούρα
Κιμάς
Κρεμμύδι
Δυόσμος
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ντομάτα κονκασέ
Κουκουνάρι
Ζωμός κότας
Σχινόπρασο
Μπαλσάμικο ξύδι
Σταφίδα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, τη ντομάτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μυρωδικά.
Καλαμάρι
Αφαιρούμε το δέρμα από το καλαμάρι, το λαδώνουμε και το ψήνουμε στο τηγάνι. Αφού ροδίσει το κόβουμε σε λοξές φέτες και το γεμίζουμε με τον κιμά. Ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στο φούρνο.
Σάλτσα Σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κα προσθέτουμε μπαλσάμικο

Στήσιμο
Με ένα πινέλο κάνουμε ένα άλειμμα στο πιάτο και από πάνω βάζουμε τα καλαμάρια.


ΠΗΓΗ MASTER CHEF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου