Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Ribeye με σάλτσα λαχανικών (Δ. Σκαρμούτσος)

Ribeye με σάλτσα λαχανικών και τηγανητές πατάτες (Δημήτρης Σκαρμούτσος)


Υλικά

Ribeye
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Κρασί
Ντέμι γκλας
Κολοκύθι
Πατάτες

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι από το ribeye, το σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι, στη συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι, δεντρολίβανο, θυμάρι και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στο φούρνο.

Σάλτσα
Σ’ ένα τηγάνι σωτάρουμε τα ντοματίνια, το κολοκύθι κομμένο σε σχήμα julienne και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε demi γκλας -γιατί το κυρίως φαγητό είναι μοσχάρι και το βασικό συστατικό αυτού του ζωμού είναι κόκκαλα μοσχαριού-. Βράζουμε για 3’. 

Γαρνιτούρα
Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα γκοφρέ και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ MASTER CHEF

1 σχόλιο:

  1. μπορει να ειναι αναγνωρισμενος ο κυριος Σκαρμουτσος, να εχει σπουδες,σκουφους και δεν ξερω εγω τι αλλο, αλλα... οταν για να κανω μια συνταγη θελω... λεξικο ή βοηθεια... ευχαριστω δεν θα παρω!!!!!!!!
    γι αυτο οι συνταγες απο απλες νοικοκυρες ειναι πιο σιγουρες και σχεδον παντα πετυχιμενες.
    φτιαγμενες με αγαπη γι αυτους που αγαπανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή