Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Ράβδοι με βρώμη και μπανάνα


ΥΛΙΚΑ:

- 150 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 350 γρ. βρώμη
- 50 γρ. φουντούκια κοπανισμένα
- ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 μπανάνες πολτοποιημένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι 20Χ20 εκ. περίπου και ύψους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Tips:
Μπορούμε να λιώσουμε σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμμάτων και μ’ αυτή να αλείψουμε τις ράβδους.

Συγγραφέας : Παρλιάρος Στέλιος
πηγη nutrimed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου