Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Πανακότα με γιαούρτι, μέλι και σως με vinsanto




Μία πανακότα εμπνευσμένη, πολλή δημιουργική και άκρως προκλητική από το Στέλιο Παρλιάρο.

ΥΛΙΚΑ
600 γρ.κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ.γάλα φρέσκο
60 γρ. μέλι
20 γρ.ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης ( 15 γρ.)
200 γρ.γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
500γρ. φράουλες ( καθαρό βάρος)
χυμό από ½ λεμόνι
150 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ.γλυκό κρασί Vinsanto
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα.
Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει,το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το γιαούρτι.Μόλις η κρέμα κρυώσει,τη σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ και τ’αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και ρίχνουμε πάνω απ’αυτές τη ζάχαρη.Τις αφήνουμε για μία ώρα και έπειτα τις πολτοποιούμε και τις βάζουμε στη φωτιά να βράσουν για τρία λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού.Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το Vinsanto.
Αναποδογυρίστε τα μπωλ και σερβίρετε την πανακότα με τη σως..

*Tip: Αν η πανακότα έχει κολλήσει στα μπωλ και αρνείται να απελευθερωθεί, βυθήστε τα σε καυτό νερό για λίγα λεπτά
____________________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου