Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τί να προσέξεις για ένα αποτελεσματικό αδυνάτισμα

Κάθε χρόνο - όταν δηλαδή έρχεται το καλοκαιράκι- σε πιάνει μια τάση να χάσεις κιλά! Κατανοητό, αλλά δεν πρέπει να τρελαίνεσαι! Μια ισορροπημένη διατροφή και η κατάλληλη άσκηση θα σου χαρίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Το αδυνάτισμα σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση όμως δεν είναι και πυρηνική φυσική! Τι να προσέξεις στη διατροφή σου: η σαλάτα και τα φρούτα πρέπει να περιλαμβάνονται στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, δεν πρέπει να κοιμάσαι ποτέ αμέσως μετά το φαγητό, πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειες σου όπως τον τρόπο που μαγειρεύεις τα φαγητά δηλαδή λιγότερο λάδι (περίπου μια κουταλιά ανά μερίδα φαγητού) αλλά και καλό θα είναι να τηρείς τις ώρες των γευμάτων. Αν θέλεις να χάσεις πολλά κιλάκια καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις σωστά αλλά και να μάθεις να τρέφεσαι σωστά γιατί το πιο σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία είναι το να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες.
 Το καλοκαίρι φυσικά η ιδανική άσκηση είναι το κολύμπι και καλά θα κάνεις να βρίσκεις χρόνο να πηγαίνεις για μπάνιο όσο πιο συχνά μπορείς.
Η άσκηση είναι πολύ σημαντική αν θες να αδυνατίσεις αφού επιταχύνει τη διαδικασία του αδυνατίσματος και τονώνει τους μυς του σώματος! Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητα σου και θα δεις σημαντική βελτίωση στο σώμα σου αλλά και τα κιλά σου θα "πέφτουν" πολύ πιο γρήγορα, ενώ μην ξεχνάς το ρόλο που παίζει η ψυχολογία στην προσπάθεια σου για αδυνάτισμα. Βάλε ρεαλιστικούς στόχους, τους οποίους να μπορείς να πετύχεις σχετικά εύκολα ώστε να μην απογοητεύεσαι και τα παρατάς και ξέχασε για λίγο το συνεχόμενο ζύγισμα στη ζυγαριά. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις κάθε μέρα, οπότε μη ζυγίσεσαι κάθε μέρα και απογοητεύεσαι. Καλό είναι να ζυγίζεσαι μια φορά την εβδομάδα χωρίς ρούχα , το πρωί όταν ξυπνάς.
Το να πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις ένα -όσο το δυνατόν ρεαλιστικό- στόχο που έχεις θέσει σε φέρνει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι ανεβασμένη ψυχολογικά που θα είσαι, κανένα γλυκο-πειρασμός δε θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στο κορμί των ονείρων σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου