Υλικά
Βούτυρο Ολλανδίας 170γρ.
Βούτυρο Ολλανδίας 170γρ.
Κουβερτούρα 100γρ.
4 Κρόκοι
Ζάχαρη 285γρ.
4 Ασπράδια
Αλεύρι 50γρ.
Κακάο 15γρ.
Καρυδόψιχα 125γρ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μαζί. Μετά ρίχνουμε το μίγμα (σοκολάτα – βούτυρο) μέσα στους κρόκους και μετά το αλεύρι με το κακάο μαζί μέσα στο όλο το μίγμα. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη για να γίνει μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο όλο μίγμα απαλά. Σπάμε την καρυδόψιχα και ρίχνουμε τημέσα στο μίγμα brownies που φτιάξαμε. Φορμάρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 22x34cm και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-22 λεπτά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε μαζί. Μετά ρίχνουμε το μίγμα (σοκολάτα – βούτυρο) μέσα στους κρόκους και μετά το αλεύρι με το κακάο μαζί μέσα στο όλο το μίγμα. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με την άλλη μισή ζάχαρη για να γίνει μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο όλο μίγμα απαλά. Σπάμε την καρυδόψιχα και ρίχνουμε τημέσα στο μίγμα brownies που φτιάξαμε. Φορμάρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 22x34cm και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-22 λεπτά.
Υλικά για το γκανάς
Γάλα 65γρ.
Κρέμα γάλακτος 40% 15γρ.
Γλυκόζη 15γρ.
Κουβερτούρα 200γρ.
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και τη ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα.
πηγή yumm.gr
πηγή yumm.gr
τι γλυκό είναι αυτό ζαλάδα μου ήρθε...το θέλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλε αυτο ειναι βομβα θερμιδων και με χοληστερινη φουλ!
ΑπάντησηΔιαγραφή