Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τι πρέπει να ξέρεις για το κάψιμο του λίπους

Έχεις περιττό λίπος που δεν ξέρεις πώς θα το κάψεις! Δεν είναι τίποτα ούτε πολύ δύσκολο αλλά και ούτε πολύ εύκολο, απλά χρειάζεται και αυτό τον τρόπο του.
Τι πρέπει να ξέρεις για το κάψιμο λίπους: τα πάντα είναι ενέργεια! Το πώς καίει το σώμα εξαρτάται από τη σωματική σου δραστηριότητα και κατά πόσο ή τι έχεις φάει. Όταν χρησιμοποιείς περισσότερη ενέργεια από αυτή που παίρνεις -μέσω την φαγητών που καταναλώνεις- το σώμα καίει το αποθηκευμένο λίπος και έτσι πετυχαίνεις το πολυπόθητο κάψιμο λίπους που θα οδηγήσει στην απόκτηση του σώματος των ονείρων σου! Αν λοιπόν θέλεις να κάψεις λίπος δεν έχεις παρά να αυξήσεις τη σωματική δραστηριότητα - που μπορεί να είναι από αερόβια άσκηση μέχρι γιόγκα ή απλά περπάτημα - και ταυτόχρονα να μειώσεις την ημερήσια πρόληψη λίπους από το φαγητό σου.
Λίπος και γλυκόζη αποτελούν δύο βασικές πηγές ενέργειας για το σώμα σου, όμως επειδή το λίπος έχει την τάση να αποθηκεύεται στα πιο «δύσκολα» σημεία του σώματος σου δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να το κάψεις. Το λίπος σίγουρα ξέεις πολύ καλά να το ξεχωρίζεις ενώ η γλυκόζη προέρχεται κυρίως από τους υδατάνθρακες όπως το ρύζι, το ψωμί και τις πατάτες ενώ στις πρωτεΐνες ανήκουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Έτσι αν θέλεις να χάσεις κάποια κιλά αλλά το βασικότερο θέλεις να "ρίξεις" το λίπος στο σώμα σου ο συνδυασμός άσκηση και μείωση λιπαρών τροφών είναι η λύση. Ξέχασε για λίγο τροφές όπως το τυρί ειδικά το κίτρινο που έχει πολλές "κρυφές" θερμίδες αλλά και λίπος και προτίμησε τα λευκά τυριά όπως φέτα, ανθότυρο ή τυρί cottage. Ακόμη στο χοιρινό κρέας το λίπος είναι εμφανέστατο και καλά θα κάνεις να προτιμάς το μοσχάρι αν θέλεις να μειώσεις τα ποσοστά λίπους στο σώμα σου. 
Όπως και να έχει το περπάτημα θα σε βοηθήσει να κάψεις ομοιόμορφα το περιττό λίπος και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου