Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κάντε μερικές καλές παρασπονδίες για τον οργανισμό σας


Μικρές ή ξεχασμένες απολαύσεις της ζωής, επανέρχονται στο προσκήνιο της καθημερινότητάς μας για να την κάνουν λιγάκι καλύτερη. 
 1. Κρέας: μία με δύο φορές την εβδομάδα, μια άπαχη μπριζόλα κάνει καλό, στρώνοντας το σωστό δρόμο για την ευκολότερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας. Μη το παρακάνετε στο μέγεθος και το αλάτι...

2. Ξηροί καρποί: αν αγαπάτε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε. Απολαύστε με μέτρο τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, αφού σας παρέχουν ενέργεια, μαγνήσιο και βιταμίνη E, ενώ βοηθάνε και στη μείωση της χοληστερίνης
3. Τυρί: το τυρί περιέχει κάλιο, το οποίο βοηθάει στο να παραμείνουν τα κόκαλά μας γερά, ενώ αν σας αρέσει η παρμεζάνα και το cheddar, τα δόντια σας θα σας ευγνωμονούν. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το τυρί διεγείρει το σάλιο και κρατάει μακριά τα βακτηρίδια από τα δόντια, ενώ μειώνει και τα προβλήματα με τα ούλα. 
4. Μεσημεριανός Ύπνος: αν και ακούγεται σα μια χαμένη πολυτέλεια, ακόμη κι αν μπορείτε να τον ξαναβρείτε τα Σαββατοκύριακα, θα σας ανανεώσει. Έρευνες έδειξαν ότι όσοι απολαμβάνουν μια μεσημεριανή σιέστα, παραμένουν σε μεγαλύτερη εγρήγορση από όσους δεν επωφελούνται από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου