Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Φρέσκες ταλιατέλες με μανιτάρια (Γ. Λουκάκος) - Ζυμαρικά



Φρέσκες ταλιατέλες με μανιτάρια (Γ. Λουκάκος)

Υλικά


ταλιατέλες 500 γραμ
ελαιόλαδο 30 γραμ
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 100 γραμ
προσούτο, ψιλοκομμένο 400 γραμ
μανιτάρια σοτέ 800 γραμ
σκόρδο 50 γραμ
λευκό κρασί 100 γραμ
ζωμός μανιτάρι 50 γραμ
βούτυρο 50 γραμ
παρμεζάνα τριμμένη 100 γραμ
θυμάρι ψιλοκομμένο 20 γραμ
τσάιβς, ψιλοκομμένο

Μανιτάρια σοτέ
ελαιόλαδο 
μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα -κομμένα 500 γραμ
μανιτάρια πλευρώτους, " 500 γραμ
μανιτάρια πορτομπέλο, " 500 γραμ
αλάτι  

Ζύμη ζυμαρικών
αλεύρι σκληρό 1000 γραμ
αυγά(κρόκοι) 9 τεμ
αυγά (ολόκληρα) 9 τεμ
αλάτι 2 γραμ
ελαιόλαδο 2 γραμ

Ζωμός μανιτάρι
Ελαιόλαδο 50 γραμ
κρεμμύδι σε φέτες 300 γραμ
σκόρδο ψιλοκομμένο 20 γραμ
μανιτάρια ή τα κοτσάνια τους 500 γραμ
μανιτάρια αποξηραμένα 150 γραμ
κρασί λευκό 150 γραμ
ζωμός κοτόπουλου 1000 γραμ



Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ ,το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε χαλαρά για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε. Βράζουμε εντωμεταξύ τις ταλιατέλες τις προσθέτουμε στον ζωμό και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα βότανα και την παρμεζάνα.

Μανιτάρια σοτέ
Σε ένα τηγάνι πολύ καυτό προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αρκετή ποσότητα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια (κάθε είδος ξεχωριστά), αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Ζύμη ζυμαρικών
Δουλεύουμε τα υλικά σε ένα μίξερ με γάντζο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Δουλεύουμε στο ειδικό μηχάνημα και φτιάχνουμε τις ταλιατέλες.

Ζωμός μανιταριού
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν επίσης. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε ξαφρίζοντας για 45 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε με σινουά.

ΠΗΓΗ MASTER CHEF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου