Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Προφιτερόλ, κρέμα με λικέρ φουντούκι, λαναρισμένα φουντούκια με κακάο

 

Υλικά

για choux

Γάλα 125γρ
Νερό 125γρ
Βούτυρο 110γρ
Αλάτι 3γρ
Ζάχαρη 5γρ
Αυγά 4τμχ
Αλεύρι 140γρ

Υλικά για γλάσσο

Κουβερτούρα 200γρ
Κρέμα 200γρ
Μέλι 20γρ

Υλικά για κρέμα

Γάλα 350γρ
Κρέμα 150γρ
Ζάχαρη 100γρ
Κόρν φλάουρ 45γρ
Κρόκοι αυγό 3τμχ
Fragelico 65γρ

Για τα φουντούκια

Φουντούκια 50γρ
Σοκολάτα 150γρ
Κακάο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Αρχικά ξεκινάμε την Παρασκευή της ζύμης για τα choux. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα το νερό και το βούτυρο το αλάτι και την ζάχαρη. Ζεσταίνουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε μπαλίτσες και ψήνουμε στους 200 για 20-25 λεπτά.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Σε μια μπασίνα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν τους κρόκους με τη ζάχαρη. Αφού ασπρίσουν προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
παίρνουμε λίγο από το γάλα και με μια κουτάλα προσθέτουμε στην μπασίνα 2-3 κουταλιές ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε όλο το μείγμα από την μπασίνα πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε. Βάζουμε σε μια μπασίνα σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 3ο

Ζεσταίνουμε την κρέμα προσθέτουμε το μέλι. Έχουμε την σοκολάτα μέσα σε μια μπασίνα ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4ο

Λιώνουμε την σοκολάτα και βουτάμε μέσα τα φουντούκια. Τα βάζουμε για 5 στην κατάψυξη. Αφού παγώσει η σοκολάτα τα περνάμε από κακάο.

Βήμα 5ο και σύνθεση

Παίρνουμε την κρέμα από το ψυγείο την χτυπάμε με ένα σύρμα και την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε τα σου από επάνω και γεμίζουμε. Σκεπάζουμε ρίχνουμε από επάνω σάλτσα σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι. Βάζουμε και τα παναρισμένα φουντούκια και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.
ΠΗΓΗ Master chef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου