Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Cup cakes

Είναι μικρά, χαριτωμένα και μπορείτε να τα διακοσμήσετε με χιλιάδες τρόπους. Ταιριάζουν τέλεια σε παιδικά πάρτυ, αποτελούν ένα πολύ ωραίο κολατσιό για το σχολείο, αλλά συνοδεύουν τέλεια και τον καφέ, δηλαδή πάνε παντού!

ΥΛΙΚΑ
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλυτζανιού (150γρ.) ζάχαρη
3 αυγά
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ φλυτζανιού (60γρ.) γάλα
Για το γλάσο:
1 ½ φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτάλια περίπου της σούπας γάλα
χρώμα κατάλληλο για τρόφιμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνατε το φούρνο στους 180ο C. Σε ταψί με δώδεκα θέσεις για κεκάκια τοποθετήστε από ένα ειδικό χαρτάκι ψησίματος που θα βρείτε σε όλα από τα σούπερ μάρκετ σε κάθε θέση.
Σε χαμηλή ταχύτητα ανακατέψτε στο μίξερ το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο. Στη συνέχεια χτυπήστε το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για 20 περίπου λεπτά.
Βγάλτε τα κέικ από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν εντελώς.

Γλάσο:
Σε ένα πυρίμαχο μπωλ αναμίξτε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και όσο γάλα χρειαστεί, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και λεία πάστα. Αν επιθυμείτε προσθέστε και χρώμα. Βάλτε το μπωλ μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπαιν μαρί) και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το γλάσο να γίνει αφράτο και μαλακό, ώστε να απλώνεται εύκολα.
*Caster sugar: είναι καφέ ζάχαρη (όχι μαύρη) πιο λεπτή από τη συνηθησμένη κρυσταλλική λευκή ζάχαρη. Θα τη βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Σε περίπτωση που δεν έχετε, χρησιμοποιήστε κοινή κρυσταλλική ζάχαρη, αφού προηγουμένως την περάσετε από μπλέντερ για να γίνει πιο λεπτή.

Αλίκη Μάρα- Σαχίνη

http://www.yumm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου