Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αμυγδαλόπιτα με ελαιόλαδο και σοκολάτα, σούπα αχλάδι, βανίλια και τουϊλ σοκολάτα


Αμυγδαλόπιτα με ελαιόλαδο και σοκολάτα, σούπα αχλάδι, βανίλια και τουϊλ σοκολάτα

Υλικά

για αμυγδαλόπιτα

γάλα 50γρ
Ελαιόλαδο 120γρ
Κρέμα γάλακτος 100γρ
Αμυγδαλόψυχα 250γρ
Ζάχαρη 200γρ
Αυγά 2τμχ
Αλεύρι 100γρ
Μπέικιν 1 κουτ. Γλυκού
Κανέλα 1 κουτ. Γλυκού
Υλικά για γλάσσο

Κουβερτούρα 200γρ
Κρέμα 215γρ
Μέλι 20γρ


Για το τουιλ

Μέλι 105γρ
Βούτυρο 170γρ
Ασπράδια 3τμχ
Αλεύρι 165γρ
Άχνη 170γρ
Κακάο 30γρ

Υλικά για σούπα

Ζάχαρη 300γρ
Νερό 400γρ
Βανίλια 1τμχ
Αχλάδι 400γρ
Κρέμα


Εκτέλεση

Βήμα1ο
Σε μια μπασίνα βάζουμε την ζάχαρη και όλα τα υγρά στοιχεία της συνταγής. Προσθέτουμε κανέλα, μπέικιν και αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα φοε. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Βάζουμε στα φορμάκια και ψήνουμε στους 180.


Βήμα 2ο

Σε ένα κατσαρολάκι βάοζυμε την ζάχαρη, το νερό και την βανίλια. Βράζουμε και κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, προσθέτουμε τα αχλάδια και αφού μαλακώσουν περνάμε από μπλέντερ, προσθέτουμε κρέμα και στην συνέχεια από σινουά.

Βήμα 3ο

Ζεσταίνουμε την κρέμα. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε μια μπασίνα. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι.

Βήμα 4ο

Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε βούτυρο με μέλι σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δυναμώνουμε για 5 λεπτά. Στρώνουμε σε ταψί με σιλικόνη και ψήνουμε στους 150.

Πηγή Master chef

6 σχόλια:

  1. Axxx τέτοια ώρα πήγα και το είδααααααα;;;; θέλωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Asteri!! Τέλειο γλυκάκι έτσι;;;
    είναι το αγαπημένο μου από το master chef.
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο ειναι απο τα γλυκα που πρεπει οπωσδηποτε να φτιαξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν το πρωτοείδα στο μαστερ σεφ είπα : αυτό πρέπει να το φτιάξω !

    τέλεια η επιλογή σου !!!


    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουαου!!!μας άνοιξες την όρεξη!!!
    υπέροχο!!!
    θα χαρώ να ανταλλάζουμε επισκέψεις!!!
    www.zizibloom.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Ελπινίκη μου, χαίρομαι που σου αρέσει!!
    φιλάκια!!!

    Μαράκι μου, αν σου πω ότι είχαμε την ίδια σκέψη θα το πιστέψεις;
    Φιλάκια!!

    Γειά σου zizi bloom, θα έρθω οπωσδήποτε.
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή