Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Τάρτα φουντούκι με κρέμα lime και ελβετική μαρέγκα

Υλικά 

Για τάρτα

60γρ φουντούκι
100γρ ζάχαρη άχνη
300γρ αλεύρι
200γρ βούτυρο
1 αυγό
½ βανίλια

 
Για κρέμα λάιμ
80γρ χυμό λάιμ
1 ζεστ λάιμ
65γρ βούτυρο
90γρ ζάχαρη
2 αυγά
10γρ αλεύρι
½ βανίλια

Για μαρέγκα
100γρ ασπράδι
200γρ ζάχαρη
½ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Για την τάρτα:
Βάζουμε το φουντούκι στο μπίμερ και το κάνουμε σκόνη. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την ξεκουράζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και ανοίγουμε με τον πλάστη (ανάμεσα σε μια λαδόκολα) ένα φύλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα το φύλλο βάζουμε μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι. Ψήνουμε στους 170ο C για 10 λεπτά. Βγάζουμε την μεμβράνη και ψήνουμε ακόμη για 8 λεπτά μέχρι η τάρτα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Για την κρέμα λάιμ:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά και την ζάχαρη) σε χαμηλή φωτιά και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς. Κάνουμε ένα λιεζόν και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να δέσει. Αποσύρουμε για να κρυώσει.

Για την μαρέγκα:
Χτυπάμε τα υλικά σε μπεν μαρί προσέχοντας η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 45οC. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε στην ταχύτητα Νο3 μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει πολύ καλά. Αποσύρουμε και βάζουμε την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ.

Πηγή Master chef

1 σχόλιο:

  1. Έχω ζηλέψει και εγώ συνταγές από το Master chef. Πρέπει να τις ψάξω καμιά μέρα!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή