Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Light τσιζκέικ φράουλας


{για 8-10 κομμάτια }


ΥΛΙΚΑ:


100 γρ. αμυγδαλωτά ή μπισκότα μαλακά στο εσωτερικό τους (θρυμματισμένα)
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. φράουλες
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
3 μεγάλα φύλλα ζελατίνης
1 λεμόνι (το χυμό του)
500 γρ. τυρί κρέμα
410 γρ. συμπυκνωμένο γάλα (ελαφρύ)
1 κρυσταλλική βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Αναμειγνύετε τα αμυγδαλωτά ή τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι (φόρμα του κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα) και το πιέζετε στον πάτο. Το βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί. Παίρνετε τις φράουλες και τις λιώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι, αναμειγνύοντας και τη μαρμελάδα. Αφήνετε τον πουρέ φράουλας προσωρινά στην άκρη.



2. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, στραγγίζετε τη ζελατίνη να φύγει το πολύ νερό και την αναμειγνύετε με το ζεστό χυμό.


3. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Προοδευτικά ρίχνετε το μείγμα σε αυτό της ζελατίνης. Προσθέτετε και τον πουρέ φράουλας, ανακατεύοντας όμως πολύ ελαφρά ώστε να δημιουργηθούν ωραία κόκκινα σχέδια, και ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Στρώνετε απαλά με μία σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το τζιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να στερεοποιηθεί.


4. Όταν παγώσει, το βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τα τοιχώματα της φόρμας, γαρνίρετε την επιφάνεια με φράουλες κομμένες στη μέση και σερβίρετε.



Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Χρόνος ψύξης: 3 ώρες




Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
280 θερμίδες
21 γρ. λιπαρά
65,2 mg χοληστερίνη
1 γρ. φυτικές ίνες


ΠΗΓΗ http://www.vita.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολύ μου άρεσαν τα αμυγδαλωτά, θα δώσουν μια διαφορετική γεύση στο γλυκό.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή