Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σωστή διατροφή και απώλεια βάρους

Θες να χάσεις μερικά κιλάκια αλλά έχεις απογοητευτεί γιατί ο δείκτης της ζυγαριάς έχει κολλήσει παρά τις  προσπάθειες σου; Δε χρειάζεται πανικός! Στην προσπάθεια σου για απώλεια βάρους έχεις πολλούς συμμάχους!

Για να πετύχεις την επιθυμητή απώλεια βάρους δεν έχεις παρά να προσέξεις το φαγητό σου - αποκλείοντας απο τη διατροφή σου τα λιπαρά φαγητά- αλλά και να αυξήσεις τη σωματική άσκηση, έτσι ώστε να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα γρηγορότερα. Ξεκινώντας από το πρωινό- που είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας- δεν έχεις παρά να πάρεις την απαραίτητη ενέργεια για όλη την ημέρα με ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και 1 φέτες τυρί τοστ λάιτ και 1 φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά. Μην παραλείπεις το ενδιάμεσο γεύμα που κρατάει το στομάχι σου γεμάτο και δεν "πέφτεις με τα μούτρα" στο κυρίως γεύμα καταλήγοντας να τρως πολλές μερίδες φαγητό!


Το μεσημεριανό είναι ένα γεύμα που πρέπει να είναι πλήρες: 1 μερίδα πρωτεΐνη όπως κρέας και 1 μερίδα λαχανικών εποχής είναι ότι πρέπει για να δεις τα κιλάκια να "πέφτουν βροχή". Μια μερίδα τυρί ή μια φέτα ψωμί μπορούν να συμπληρώνουν το γεύμα. μην ξεχνάς ότι όταν αποφασίσεις να ακολουθήσεις κάποιο διατροφικό πρόγραμμα με σκοπό την απώλεια βάρους καλά θα κάνεις να αντικαταστήσεις το λευκό ψωμί με ψωμί ολικής άλεση(σίκαλης) που έχει λιγότερες θερμίδες και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που βοηθούν την προσπάθεια σου ενώ τα γαλακτοκομικά πρέπει να είναι χαμηλών λιπαρών. Έτσι γλιτώνεις θερμίδες ενώ εντάσεις αυτά τα προϊόντα στην καθημερινότητα σου. Το βραδινό είναι πάντα ένα πιο λιτό γεύμα που μπορείς να περιλαμβάνει μια σαλάτα με λίγη πρωτεΐνη ή φρούτα και γιαούρτι ή ακόμη και μισή μερίδα του μεσημεριανού σου φαγητού.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις μια σωστή διατροφή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και θα πετύχεις πολύ γρήγορα το στόχο σου, ενώ η απώλεια βάρους θα είναι για εσένα παιχνιδάκι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου