Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού



ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
-Βιταμίνη C:(8.10 mg/100 g τροφίμου)=>Δρά ενάντια στις μολύνσεις,στο οξειδωτικό στρες και στον καρκίνο.
-Βιταμίνη Α:(28.00mcg/100 g)=>Δρά και αυτή ενάντια στις μολύνσεις,βοηθάει στην καλύτερη όραση και ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα.
-Βιταμίνη Β6:(0.04 mg/100 g)=>Συμβάλλει στην διατήρηση της ψυχικής και πνευματικής υγείας.
-Κάλιο:(112.00 mg/100 g)=Βοηθάει στην διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και την ομαλή καρδιακή λειτουργία, καθώς προκαλέι και έντονη διούρηση.
-Λυκοπένιο:Βοηθάει στην εξουδέρωση των ελεύθερων ριζών του οξυγόνου,ασκώντας κατ’αυτόν τον τρόπο αντικαρκινική δράση.
-Φυτικές ίνες:(0.40 g/100 g)=>Συμβάλλουν στην προώθηση τις κινητικότητας του εντέρου και κατ’επέκτασιν δρούν ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου