Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Φρουτώδη κρασιά


Tα κρασιά φρούτων, που προέρχονται από φρούτα εκτός από τα σταφύλια, περιλαμβάνουν το μηλίτη, που γίνεται από τα μήλα, τον απιδίτη, που παράγεται από τα αχλάδια, κρασί δαμάσκηνων και κρασί κερασιών, και κρασιά που γίνονται από διάφορα μούρα. Γίνονται συχνά από οινοπαραγωγούς που παράγουν κρασί στο σπίτι και έχουν κάποια εμπορική σημασία στα κρύα κλίματα όπου τα σταφύλια κρασιού δεν παράγονται. Ο μηλίτης και ο απιδίτης είναι σημαντικά προϊόντα στην Αγγλία και τα βόρεια μέρη της Γαλλίας. Τα εμπλουτισμένα κρασιά κερασιών και μαύρων σταφυλιών παράγονται στη Δανία. Τα σημαντικά αμερικανικά κρασιά φρούτων, που παράγονται κυρίως στην ανατολική ακτή, περιλαμβάνουν κρασί από μήλο, κεράσι, βατόμουρο, ώριμα μούρα και μούρα τύπου λόγκαν. Διάφορα είδη κρασιών φρούτων εξάγονται από την Ολλανδία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, και το Ισραήλ.
Τα κρασιά φρούτων έχουν συνήθως γλυκές γεύσεις και πρέπει να διατηρήσουν ένα μεγάλο μέρος της γεύσης και του χρώματος των αρχικών φρούτων. Οι μούστοι έχουν υψηλό όξινο περιεχόμενο και απαιτούν διάλυση με νερό και προσθήκη ζάχαρης πριν από τη ζύμωση. Πολλά εμπορικά κρασιά φρούτων περιέχουν περίπου 12% αλκοόλ. Όταν εμπλουτίζονται με κονιάκ, που προέρχεται από τα ίδια φρούτα, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι περίπου 20%, Ο μηλίτης και ο απιδίτης περιέχουν συνήθως αλκοόλ μεταξύ 2% και 8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου