Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Παρμεζάνα


Η παρμεζάνα είναι ιταλικό τυρί, φτιάχνετε από γάλα αγελάδας και έχει χαμηλά λιπαρά. Ανήκει στην κατηγορία των κίτρινων, σκληρών τυριών και έχει μεγάλο κυλινδρικό σχήμα ενώ το εσωτερικό του έχει κοκκώδη υφή.
Η παρμεζάνα περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου από όλα τα τυριά.
Είναι τυρί με ελάχιστη υγρασία, ενώ όταν έρθει σε επαφή με τον αέρα γίνεται σκληρότερο από την αρχική του κατάσταση.
Ζυγίζει περίπου 25 κιλά και επειδή είναι και πολύ σκληρό τυρί κόβεται δύσκολα.
Ο σωστός τρόπος για να κόψετε το τυρί αυτό είναι το άνοιγμα στη μέση με ειδικές μικρές σφήνες που τη σπάνε στα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου