Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΖΑΡΓΑΝΑ


Ζαργάνα ψάρι. Από τις πιο μεγάλες ζαργάνες που έχω δει, από ένα πρόχειρο υπολογισμό ( δεν είχα και μέτρο επάνω μου ) το μήκος της από την ουρά μέχρι το τέλος της μύτης, πρέπει να έφτανε το ένα και μισό μέτρο.
Το ψάρι ζαργάνα είναι πεντανόστιμο ψάρι με κατάλευκο κρέας, η ζαργάνα έχει το πλεονέκτημα ότι έχει σχετικά λίγα κόκαλα, και μάλιστα το μόνο ψάρι που το κόκαλο του έχει πράσινο χρώμα.
Τις μικρές ζαργάνες μπορείτε να τις τηγανίσετε, ενώ οι μεγαλύτερες σαν αυτή στη φωτογραφία γίνονται και ψητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου