Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μικρά μυστικά για το αγαπημένο μας ψητό κρέας




Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα στον κρύο χειμωνιάτικο καιρό είναι η ζεστασιά από το φούρνο. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που παίρνετε όταν κάνετε ένα ψητό. Βεβαίως, αυτό απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά είναι μια πολύ εύκολη μέθοδος μαγειρέματος.

Συμβουλές: 

1) Επιλέξτε τρυφερό κρέας
Επειδή το ψήσιμο είναι μια μέθοδος μαγειρέματος που στεγνώνει το κρέας λόγω της θερμότητας, καλό είναι να επιλέξετε τρυφερό κρέας, αν αυτό βέβαια δεν σας βγάζει εκτός προϋπολογισμού. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί και τα λιγότερο φθηνά κρέατα να μην χρησιμοποιηθούν. Τα μέρη από το μοσχάρι που είναι φθηνότερα είναι η κόντρα και ο γύρος. Όσον αφορά το πρόβειο κρέας, τα καλύτερα κομμάτια είναι από το στήθος και τα παϊδάκια. Και τέλος, από το χοιρινό προτιμήστε τον ώμο.
2) Ο εξοπλισμός μετράει
Ένα ταψί θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για σας. Ακολουθούν κάποιες ιδιότητες για να εξετάσετε ποιο και γιατί θα επιλέξετε πριν από την τελική απόφασή σας: να είναι βαρύ (είναι αρκετά γερό για ένα βαρύ ψητό), κατανομή της θερμότητας και διατήρηση αυτής, άνεση (είναι εύκολο να πιάσετε τις λαβές με τα γάντια σας), πρακτικότητα (ρεαλιστικά, πόσο συχνά κάνετε ψητό;) και, φυσικά, η τιμή.
3) Πάρτε τη θερμοκρασία σας
Αν κάνετε συχνά ψητό καλό είναι να επενδύσετε σε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βλέπετε αν μαγειρεύονται σωστά και πότε είναι ψημένα. 

ΠΗΓΗ http://www.stinkouzina.gr

3 σχόλια:

  1. Χρήσιμες οι συμβουλές σου! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήσιμες συμβουλές και με πολύ ωραία μουσική συνοδεία. Τις άλλες φορές που έμπαινα είχα κλειστά τα ηχεία και δεν ήξερα ότι παίζει και ωραία τραγουδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ BIG MAMA!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!
    ΦΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή