Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ζύμη για cookies



Συστατικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
¾ του φλιτζανιού ξερή βρώμη (Quaker)
½ κ.γ. Baking soda
½ κ.γ. Αλάτι
¼ του φλιτζανιού βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο να είναι μαλακό)
¼ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
1 φλιτζάνι νιφάδες/σταγόνες σοκολάτας


Τρόπος μαγειρέματος:
Τρίψε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ να γίνουν πούδρα. Πρόσθεσε τη στο αλεύρι με την baking soda και το αλάτι
Προθέρμανε το φούρνο στους 180
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα μίξερ το βούτυρο, προσθέτοντας το λάδι, τη ζάχαρη (μαύρη και λευκή), το αυγό και τη βανίλια. Συνέχισε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
Συνέχισε προσθέτοντας το αλεύρι με τη βρώμη και το baiking soda, χτυπώντας στι μίξερ σε χαμηλή σκάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο τέλος πρόσθεσε τις σταγόνες σοκολάτας
Σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), κάνε με ένα κουτάλι στρογγυλά μπισκότα αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
Ψήσε ένα ταψί τη φορά για περίπου 15 λεπτά και άφησε να κρυώσουν 2-3 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.


πηγή tlife

2 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν αυτά τα μπισκοτάκια
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, θα τα δοκιμασω... πολύ καιρο εχω να ασχοληθώ με κουλουράκια και μου άνοιξες την όραξη!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή