Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Πουρές με κιμά στο φούρνο




Υλικά για 6 μερίδες
750 γρ. άπαχο ψητό ψαχνό κρέας ή κιμά
25 γρ. λίπος ή βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
ζωμό κότας
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο δυόσμο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι τριμμένο πιπέρι
αλάτι κατά βούληση
2 κουτάλια γουστερσάιρ σος
Για την επικάλυψη πατάτας
4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες (ή πουρέ σε σκόνη 1 πακέτο)
1/4-1/3 φλιτζανιού ζεστό γάλα
30 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Τρόπος παρασκευής
  1. Αλείψτε ένα πυρέξ με λιωμένο βούτυρο ή λάδι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 °C. Κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους ή ψιλοκόψτε το. Λιώστε το λίπος ή το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια ώσπου να ροδίσουν.
  2. Ρίξτε το αλεύρι και τη μουστάρδα. Προσθέστε σιγά σιγά το ζωμό και ανακατέψτε. Αφήστε τη σάλτσα να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε την για 3 λεπτά. Προσθέστε το κρέας, το δυόσμο, το μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι και τη γουστερσάιρ σος. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάστε τη στο πυρέξ.
  3. Για να φτιάξετε την επικάλυψη πατάτας: Ανακατέψτε καλά τις πατάτες, το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω στο κρέας και περάστε την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Ψήστε την πίτα για 40-45 λεπτά ώσπου να ροδίσει η πατάτα από πάνω.
πηγή http://toblogtonkirion.gr/

4 σχόλια:

  1. Ωραίο μου φαίνεται, δεν το έχω ξαναδοκιμάσει.
    Θα το επιχειρήσω να το φτιάξω!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι περιπου δεν ειναι και η πιτα του βοσκου? Την εχω πολύ καιρό στο μυαλό μου να τη δοκιμάσω..
    Μ αρεσει πολύ ομως η πατατα, οπότε δεν θα μπυ ξεφυγει...
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλήμερα ωραία φαινεται!!θα το δοκιμάσω και έγω,δεν το έχω ξαναδοκιμάσει!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!
    ΦΙΛΙΑ!!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ.
    ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ!! ΦΙΛΙΑ!


    ΚΑΛΗΜΕΡΑ cookmania!!! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή