Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Brownies (μπράουνις)


Υλικά για ένα ταψάκι

1/4 φλ. του τσαγιού κακάο σε σκόνη
11/4 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πακέτο βούτυρο ή βιτάμ (προτιμότερο το βούτυρο)
2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. του τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
 
Τρόπος παρασκευής
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 25×30 εκ.
2.Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το κακάο μαζί. Όταν λιώσουν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Σε μπολ ανακατεύουμε με ένα απλό χτυπητήρι τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα του κακάο και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
4.Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Μυστικά της επιτυχίας
Για τέλεια brownies πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο. Θα βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού, άσχετα αν έχουν συμπληρωθεί τα 30 λεπτά ή όχι. Έτσι θα είναι μαλακό και λίγο «υγρό» στο κέντρο.
Μη το παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσει θα είναι τόσο σκληρό που δεν θα μπορείτε ούτε να το δαγκώσετε!

ΠΗΓΗ toblogtonkirion.gr

2 σχόλια:

  1. Πω πω τι φωτογραφια ειναι αυτη... Θελω ένα μπράουνις Τ-Ω-Ρ-Α!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΜΟΥ,ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή