Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Καραβίδες σε τηγανητή φωλιά με μαρμελάδα




Συστατικά

* 175γρ. φιλέτο μόσχου
* 1τεμ. φύλλο spring roll
* 60γρ.τομάτα
* 50γρ. πέταλα κόκκινου τριαντάφυλλου
* Μυρωδικά/Μπαχαρικά: αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-κρασί άσπρο-ούζο-άνηθο.

Τρόπος μαγειρέματος
1Ξεπλένουμε τις καραβίδες πολύ καλά και βγάζουμε το κέλυφος και το κεφάλι.
2Τοποθετούμε τις ψύχες σ’ ένα μπώλ και τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, άνηθο, κρασί άσπρο, λίγο ούζο και λάδι, για 6 ώρες.
3Αφού ετοιμαστούν οι καραβίδες, τις πανάρουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά σε φριτέζα.
4Τηγανίζουμε ένα φύλλο spring roll σε σχήμα φωλιάς, το τοποθετούμε στο πιάτο με κάποιο σαλατικό και μέσα τις καραβίδες.
5Μαρμελάδα: βράζουμε την τομάτα και τα πέταλα, τα σκεπάζουμε με νερό ανάλογα με την πυκνότητα που θέλουμε την μαρμελάδα, και σβήνουμε με μισό λεμόνι. 

                                                                                       Καλή σας όρεξη!!!!!
                                                                                       Φιλιά!!

πηγη tlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου