Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Λευκά τρουφάκια




Υλικά
-360 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
-1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
-2 κουτ. σουπ. λικέρ πορτοκαλιού
-1 κουτ. γλυκ. τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
-1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
-Λιώστε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
-Προσθέστε το λικέρ και το ξύσμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
-Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
-Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι παίρνετε λίγο από το μίγμα και πλάθετε σε μπαλάκια μικρά-μπουκίτσες.
-Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη και ρίξτε ένα-ένα τρουφάκι, μετά τοποθετήστε τα σε μια λαδόκολλα.
-Διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 βδομάδες.


ΠΗΓΗ
http://www.stinkouzina.gr

1 σχόλιο: