Συστατικά
300 γρ αρνίσιο μπούτι
100 γρ ρεβύθια ξερά
3 κλωνάρια σέλερι
1 ματσάκι κόλιανδρο
3 ντομάτες
¼ κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Πάπρικα
Τζίντζερ
Κανέλα σε σκόνη
Σαφράν σε σκόνη
1 κ.σ φιδέ
50 γρ αλεύρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
Τρόπος μαγειρέματος
Μούλιασε από το βράδυ τα ρεβύθια σε νερό
Πλύνε καλά και σκούπισε το σέλερι και τον κόλιανδρο. Ψιλόκοψέ τα μαζί και πρόσθεσε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κόψε το μπούτι σε μικρές μερίδες και σόταρέ το ελαφρά στο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα
Πρόσθεσε παράλληλα όλα τα μπαχαρικά σου να τσιγαριστούν
Λιώσε τις φρέσκες ντομάτες σου και ανακάτεψέ τες με την κονσέρβα ντομάτα. Πρόσθεσε το μείγμα στο κρέας σου
Τέλος πρόσθεσε τα ρεβύθια, αφού τα έχεις στραγγίξει
Σκέπασε με 2 λίτρα περίπου νερό κλείσε την κατσαρόλα και άσε τη σούπα σου να βράσει για 45 λεπτά περίπου
Πρόσθεσε το φιδέ σαν χιόνι μαζί με το αλεύρι, αφού το λιώσεις σε λίγο νερό
Ανακάτεψε καλά και άφησε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας ακόμη
Σέρβιρε με στυμμένο χυμό λεμονιού
ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=366&friendly_name=recipes-marocaine&cat_id=106
Καλημέρα ...ένα φαγητό με πολύ ενδιαφέρον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Αποκριά!
ωραιότατη σουπίτσα, πραγματικά δεν της λειπει τίποτε, κρέας, όσπρια, ζυμαρικά, λαχανικά, μυρωδικά, όλα σε ένα!!! πιάτα μάλλον τρώμε δύο, δε νομίζω να μπορέσουμε να αντισταθούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή