ΥΛΙΚΑ
2/3 φλυτζανιού βούτυρο
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2/3 φλυτζανιού βούτυρο
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήστε την κουβερτούρα στο χώρο της κουζίνας να μαλακώσει, όχι να λιώσει! Κόψτε την με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε κομματάκια. Μην σας νοιάξει ούτε το σχήμα τους ούτε αν θρυμματιστούν λίγο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί.
Ρίξτε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα βουτύρου και αναμείξτε καλά. Προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε.
Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίξτε στρογγυλές κουταλίτσες από το μίγμα σε απόσταση πέντε περίπου εκατοστών το ένα από το άλλο. Ψήστε τα για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρωματισμό.
Αφήστε την κουβερτούρα στο χώρο της κουζίνας να μαλακώσει, όχι να λιώσει! Κόψτε την με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε κομματάκια. Μην σας νοιάξει ούτε το σχήμα τους ούτε αν θρυμματιστούν λίγο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί.
Ρίξτε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα βουτύρου και αναμείξτε καλά. Προσθέστε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε.
Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίξτε στρογγυλές κουταλίτσες από το μίγμα σε απόσταση πέντε περίπου εκατοστών το ένα από το άλλο. Ψήστε τα για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρωματισμό.
Tip: -Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν προτού τα μεταφέρετε από το ταψί.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση παραλείψτε τη σόδα και το αλάτι.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση παραλείψτε τη σόδα και το αλάτι.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία
Οινολογία- Γευσιγνωσία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου