Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μαριναρισμένες μελιτζάνες



marinated eggplant
ΥΛΙΚΑ 

2 μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος στη μέση
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή μισή ξερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Χαράξτε τη σάρκα κάθε μελιτζάνας 3-4 φορές κάθετα και αλατοπιπερώστε τις. Τοποθετήστε τις με τη σάρκα προς τα κάτω σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύστε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό και το θυμάρι.
Καλύψτε τις και αφήστε τις να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 2- 3 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Ξεσκεπάστε το σκεύος και ψήστε τις μελιτζάνες για 45 λεπτά περίπου, προσεκτικά μην αρπάξουν. Στη συνέχεια γυρίστε τις μελιτζάνες από την άλλη πλευρά, περιχύστε τις με τους χυμούς που έχουν μαζευτεί στο σκεύος και περιχύστε τις και με το λεμόνι. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Όταν ψηθούν βάλτε τις σε μια πιατέλα και περιχύστε τις με τους χυμούς από το ταψί. Σερβίρονται ζεστές.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου