500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού ταχίνι ή ένα φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
½ κ.γλ κανέλα
Για τη γέμιση
4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
1 /2 φλ. ζάχαρη καστανή
1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1 κ.γλ κανέλα
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι . Ζυμώνουμε το μίγμα καλά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού. Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα . Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση . Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά . Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Παίρνω την πιατέλα και έφυγα. Γεια σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ KANTHARΕ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη συνταγή και πολύ ωραία υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή
Καλή Σαρακοστή Γεωργία μου, ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!