Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

 ΥΛΙΚΑ 
500 γρ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζάνι  ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού ταχίνι  ή ένα φλιτζάνι  σπορέλαιο
1    φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
½ κ.γλ κανέλα

Για τη γέμιση
4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
1 /2 φλ. ζάχαρη καστανή
1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1 κ.γλ κανέλα

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι . Ζυμώνουμε το μίγμα καλά.  Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου  αυγού. Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα . Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση . Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά . Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

4 σχόλια: