ΥΛΙΚΑ
2-3 κολοκυθάκια
Αλεύρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κολοκυθάκια και αφαιρείτε τα άκρα τους. Με κάποιο απλό μηχάνημα κοπής (πουλάνε τα σούπερ μάρκετ) ή με το χέρι σας, κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος όσο πιο λεπτά μπορείτε. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να σταθούν για 15 λεπτά. Στο στάδιο αυτό τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν» και βγάζουν το νερό τους. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα αφήνετε να σταθούν για άλλα 15 λεπτά. Τα ξανααλευρώνετε άμα χρειάζεται και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Μην ξεχνάτε κάθε φορά που τηγανίζετε να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας όταν βγάζετε τα τηγανισμένα από το τηγάνι για να απομακρύνεται το πολύ λάδι.
Αλίκη Μάρα- Σαχίνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου