Συστατικά
* 2 κ.σ καρύδια τριμμένα χοντρά
* 2 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα
* 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
* 1 κ.σ και 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
* Κανέλλα
* Μια πρέζα αλάτι
* 1/4 του φλιτζανιού κομμένους αποξηραμένους χουρμάδες
* 2 κ.σ σταφίδες
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στου 250°C
Άπλωσε τα καρύδια σε μια λαδόκολλα και καβούρδισέ τα στο φούρνο για 3-4 λεπτά
Σε ένα μικρό τηγάνι βάλε το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και ζέστανε σε μέτρια φωτιά να κάνει τις πρώτες μικρές φουσκάλες. Άφησε για 2 ακόμη λεπτά, ανακτεύοντας με σίρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα
Πρόσθεσε τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τα καρύδια και κατέβασε από τη φωτιά
Βάλε τα Αχλάδια κομμένα στη μέση με την φλούδα προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψάκι και κάνε μερικές τρύπες στη σάρκα τους με ένα πηρούνι.
Ράντισε με το σιρόπι, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας για το σερβίρισμα
Ψήσε τα αχλάδια για 15 λεπτά στο φούρνο
Σέρβιρε με το σιρόπι που έχει μείνει
Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σιρόπι πορτοκαλιού με χαλάει λίγο, αλλά ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες.
Λαχταριστό το σημερινό γλυκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό απόγευμα!
Πολύ ωραίο το γλυκό σου και αρκετά ελαφρύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
αυτό το γλυκάκι έχει ένα καλό, δε θέλεις να το χαλάσεις κι έτσι δεν τρως! αλλά είναι διαίτης με τόσο λίγη ζάχαρη οπότε περιμένω το κέρασμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ... πολύ λαχταριστό φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλησπέρα μου και ευχές για μια καλή εβδομάδα!!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΦΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKANTHARΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ mia maria ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ,ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ...!!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
ΦΙΛΙΑ!!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ painter, ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
ΦΙΛΙΑ!!